7. Geodetski košarkarski turnir

Tokratno organizacijo tega dogodka je prevzelo naše društvo. V drugem poizkusu nam je uspelo izpeljati to srečanje. Za spomladanski termin je bilo premalo zanimanja, zato smo ga izvedli v novembru, ko je najbolj pestro dogajanje na našem področju (martinovanja….). Samo organizacijo je prevzel Rajko Mlinarič. Zbrali smo se v soboto, 17. novembra 2012 v prijetni športni dvorani  v Ljutomeru. Prijavile so se le štiri ekipe in sicer domačini (DGSVS), Ljubljansko geodetsko društvo (LGD), Društvo geodetov Gorenjske (DGG) ter Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, oddelek za geodezijo (OGEO-FGG). 


Na razpolago smo imeli dve igrišči, zato smo izpeljali v prvem delu turnirski sistem igranja Vsak z vsakim v tekmah po 4 x 7 minut. Igralo se je po pravilih KZS s sodnikom in zapisniško klopjo. Nato pa finale za tretje in prvo mesto. Sodniški par sta tvorila Miran Glavnik in Rajko Mlinarič, zapisnike sta vodila Sandi Želodec in Jože Dajnko, časomerilci pa so bili Brane Godec, Rastko Logar in Bogomir Slatinek.

Sedaj pa malo rezultatov:
1. kolo: DGG-DGSVS         31:49,  LGD-OGEO FGG        40:52
2. kolo: DGG-LGD              30:33,  OGEO FGG –DGSVS  42:46
3. kolo: OGEO FGG-DGG  50:31,  DGSVS-LGD                46:37

Za tretje mesto:  DGG – LGD 43:34
Za prvo mesto:   OGEO FGG –DGSVS 60:56


Za vse tekme so bili značilni napeti boji, zagrizenost, nesebičnost in »fair play«. LGD se je poznalo, da so imeli v ekipi le pet tekmovalcev (ni bilo možnosti menjav). Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil razglašen Matevž Domanjko, dosedanjega člana naše zmagovalne ekipe, ki smo »posodili« fakulteti, pri tem pa ne smemo pozabiti, da je ekipo fakultete okrepil še predsednik Zveze geodetov Slovenije, mag. Jurij Režek.


Po tekmovanju smo se odpeljali na Jeruzalem, gostišče Vinski hram Brenholz, kjer so nam postregli z domačimi dobrotami. Dobro razpoloženi smo se udeležili razglasitve rezultatov.
Pokal za prvo mesto, pismena priznanja ter praktične nagrade (prispevalo jih je geodetsko podjetje KOTAS d.o.o.) je podelil predsednik DGSVS Jože Dajnko.


Na snidenje prihodnje letu v večjem številu. 

--------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Jože Dajnko