Vtisi iz 17. srečanja geodetov na Krimu

Po nekaj letih, ko mi ni in ni časovno uspelo, sem se preteklo soboto 4.junija vendarle lahko udeležil tradicionalnega srečanja geodetov na Krim-u. Srečanje vsako leto organizira ljubljansko geodetsko društvo. Zastavljeno pa je kot športni dan (kolesarjenje, pohodništvo) z družabnim delom na vrhu. Krim kot lokacija seveda ni naključna saj, kot vemo, je bil Krim izhodišče prvega koordinatnega sistema dežel Kranjske, Koroške in Primorske z Istro ter stabilizirana trigonometrična točka 1. reda.

Ne glede na vreme se nas je v Rakitni zbralo kar lepo število kolesarjev, ki smo v spremstvu organizatorja in v duhu maratona Franja začeli vzpon na Krim z letečim štartom. Kolona se je hitro raztegnila, ko se je začel klanec. Po osmih kilometrih lepe makedamske ceste sem v trdi megli in s pol minutno prednostjo prvi pripeljal na cilj. Glede na to, da sem bil prvič in nisem poznal proge, sem odpeljal brez posebnega taktiziranja, na polno in tako prejel lep pokal za absolutno zmago.

foto by Igor Cergolj
Moram pa pohvalit organizatorje, saj je bilo vse odlično izpeljano! Se vidimo naslednje leto.--------------------------------------------------------------------
Prispevek pripravil: Gregor Andrejc